iklan

Followers

Tuesday, November 30, 2010

10 reasons why i love blogging...

so, many people ask me..hey dude what ar you doing now?? blogging?? oh it's so bore..
*blogging?.. do you have no job anymore??
*blog? i don't know anything about blog.. sorry.
*oh,, haha i forgot my account password

emm.. nmpak sgt korang xsuke nk blogging nih kan..
tapi biar la tu hak masing2 nak buat ape pon..
tp law macam aku,, blogging lah jawapan nya.
sebab ape?? here the answers for the iron in the fire..

10- I can story about what i always think of..

9-it make me happy, no cry, no sad, no more tears,, ( eceh,, xleh blah punye ayat)

8-I can release my budern here without make anybody hurt coz the blog have no feeling such human..
blog bkn manusia nk feeling2, tacing2 nih.. klau xupdated blog sebulan pon dye x merajuk.. haha

7- sharing is caring.. i'll share everything what i got,,


6- I'll happy when people read my post and enjoy it..
dalam bhs melayu nyer.. "aku xkesah la klau korang xbace blog aku..
tapi klau bace tuh komen2 la yer".. hah,, mcm tu lah mksud nyer,, :P


5- I'll get more info by blogging 
( xpyah nak pegi info centre dkt kl sntral tuh)
dtg kat sane tanye.. "emm en. tandas yg berhampiran dkt mane??" mcm Vang*ng..
dah xde dah soalan yg fames selain soalan tuh.. tuh nama nya trick nak ngorat..


4-it no need money, no sweat, or food
tanpa bersusah payah.. semuanya hanya di hujung jari..
taip je cerita ape sume org boleh bace..
3- there is nothing to do,, I'll "merapu" "merepek" "meraban" that is my Job as blogger.. hehe
macam x biasa, inilah hobi aku di masa lapang..
aku akan buat keje bodoh nih sambil mengunyah kuaci di rumah..
takada halangan bagi aku utk buat sbb mostly blogger did the same things.. heee

2- I'll get income for everyclick on ads, so rajin2 la klik ads kt atas tu yer.. weee,,
best sgt bile dpt duit drpd hasil titik peluh sndri.. walaupon berblogging nih xkluar kan setitik peluh pon
tapi tetap hasil usaha aku sndri.. asalkan aku xmencuri sudah..

1- service currently not available..
hehe.. yg ni aku xdpt cari.. dah xde alasan dah.. klau org xsuke aku blogging tp aku tetap blogging jgak..
tapi klau omak eden sruh buek kojo umah, potong cili, potong rumput,, berkobun kek dopan umah tuh hah..
eden terpaksa la buek,, tak do alasan lagi dah hah..
hehehe... happy holiday~


Monday, November 29, 2010

pencarian bakat baru filem...

pencarian bakat baru filem search: langit & bumi
aku tak nak conteng banyak2
just tgk je iklan nih.
klau sesiape yang berminat dalam bidang lakonan boleh la datang menyemak
dekat Terminal One, seremban... 
dari 10am-10pm.. pada 1 & 2 disember nih..
ape tggu lagi.. pegi la test try.. mane taw dpt belakon filem tuh..
klau dah dpt berlakon tuh..boleh jadi fames, menang award banyak2, boleh kaya.,( kaya la sgt)
jangan la lupe kat aku yg tukang promote nih yer.. hee..

Sunday, November 28, 2010

my dream, my heart & my soul

salam
hari ni adalah hari bosan sedunia ataupon bOreday..
so, aku mule nak mengarut lah..
macam biase berkenaan dgn tajuk post nih,,,
mulai cuti sekolah uitm nih aku ade buat misi & visi..
bile dah ade bnde2 nih manpaat la sket mase cuti aku ni.. xde lah sia2 mcm tu je kan,,

1st.. m&v aku adalah utk belajar maen gitar..
huh~ baru skang nak blajar.. dah tua bangka baru nak blajar maen gitar.. 
tp xpe bile aku dah expert nnty aku nk nyanyi kan lagu utk korang sume
tgk bertapa sayang nye aku dgn korang kan.. pastu aku pon buat la video aku maen gitar tuh hantar dkt MTV..haha.. xpasal2.. tp xde lah nak hantar kt MTV... berangan je lebih, maen gitar pon mcm hape...

2nd m&v aku nak blajar bahasa mandarin... bukan apo sonang nnty nak cakap ngan org cino,, sonang awak nak buek bisnes ni hah, maju bisnes nasi lomak mak eden nih.. hahaha..

3rd, plak.. aku nak tinggi
sebenarnya planning nk tggi nih dah lame.. tp skang nih mud nak berusaha utk tggi tu membuak2..
yela tgk org tggi,, aku pon nak tggi jugak.. sampai bile nak jadi pendek mcm bdak sekolah kan..
mak cik van kt uitm segamat pon kate aku mcm bdak skolah menengah.. hee.. (muda la)..

anw, aku bersyukur dgn ape yg ade dkt aku skang nih,
ape yang buat nih pon utk improve diri sendiri utk jadi lebih baek,, yeah!!
hidup mesti ade matlamat kan..

you must planning your own goals, there have no body can setting for you.
but the others can help you to achive the goals

driver bus bergayut

petang yang indah.. aku keluar ke bandar utk enjoy seketika
aku, ibu, akak2 aku dan adek aku.. ayah xikot sbb pergi kenduri..
so, kiteorg pon naek bas.. skang nih aku xnak cite mase dlm bas ketika pergi..
tapi mase kiteorg nak balek..
mmg suatu pengalaman indah buat ku, sebabbbbb...
driver bas yg aku naek tuh boleh plak bergayut mase memandu..
memang menempah keranda emas lah kan..
aku klau naek bas nih memilih sket,... 
nak naek bas yg selesa ( opkoslah kan), yg mewah ( huh~ demand plak)
klau bas yg dah tua nk mengigil je bwk penumpang tp byar dgn rate yg same dgn bas laen..
prefer naek bas laen kan,, yg lebih selesa sket..
tp apelah naseb aku nih.. dpt driver bas yg suke bergayut..
dari mule berjalan smpai lah kt umah aku.. bergayut xabes2..
dah lah aku dok depan sekali mmg seram la,,, mcm tgk cite 2 alam.. haha..
tgh syok2 driver tuh bwk smbil melakukan aksi bergayut nye dlm bas tuh
tibe2.. dgr la bunyi HON>>>>,, yg agak kuat..
rupe nya dye x bg laluan kete nk keluar..
memang berani la manusia nih,, nak je aku amek enset blackberry dye tuh cmpak kt luar..( blackberry la sgt)
teeeettttttttt... bunyi loceng bas..
aku pon trun dari bas tuh dgn rase lega dan bersyukur yang teramat sgt..
laen kali aku akan lebih berhati2 dlm memilih bas yg terbaek utk aku..
pengajarannya..  don't judge book by it's cover.. ok..

Saturday, November 27, 2010

Friday, November 26, 2010

berkebun bkn tugas mudah...

yeah!! salam~
kali ni aku nk cerita pasal kerjaya sbg tukang kebun..
sebenarnya kerja sbg tukang kebun nih bkn lah mudah.. tapi nk jadi tukang kebun senang je 
xperlu ade syarat.. xperlu ade spm, xperlu ade baju lawa2, xperlu ada kasut cantek2, xperlu study MGT162..
just taw asas sket2 jer,,
tapi, tapi, tapi.. hakikatnya.. kerjaya ni bkn lah senang,, senang ckp bleh lah..
petang tadi ibu sruh aku tolong ayah aku berkebun kt depan umah..
kebun?? sekangkang kera je.. kebun aku kat depan umah bkn kt belakang..
kan pelik tuh.. org kebun kt belakang nih kt depan plak..
emm.. xkesah lah..
aku pon ikut je ape yg ibu sruh ( tanak jd anak derhaka..berdOse taw)
so, ptg td peluh aku habis satu baldi keluar..
ibu & ayah ajar aku cara nk tanam pokok, letak baja, potong batang2 sume tuh..
perghh mcm nak jadi usahatani yg berjaya plak..
padahal aku blajar kat sekolah uitm tuh pon xde kaitan dgn pertanian ni..
argghh bedal jelah.. ilmu & pengalaman sume tuh...free2 je dtg xpayah bayarkan..
memang kotor kakitangan kaki dan tangan aku nih, maen tanah.. haha
dah lame tak maen tanah dpt la merasa setelah bberapa tahun xpegang tanah ann..
perghh kne angkat pasu,aleh2 kan pasu, pastu klau naseb xbaek jmpe binatang yg bernama gary,,
hehe,, siput b*b* la tuh.. ape lagi amek goreng & mkn lah.. hahaha xde kje.. 
jgn buat nnty masOk sepital bahagia.. bkn sbb saket perot ke ape.. tp sbb xbtOl mkn sipot khinz*r tuh..
nasi bnyak nk mkn bnatang tuh plak kan..
emm.. tik,tok,tik,tok.... setelah bberapa jam berlalu.,,
kerjaya aku sbb tukang kebun pada petang tuh dah selesai..
den nak pencen la plak.. tak larat lagi dah hah...
kebun pon dah bersih, dah cantek boleh masOk TV rancangan deco bersama eric.. hehe
jgn ingat aku xtgk cite tuh... tuh rancangan fevret mak aku tuh..
emm,,, smpai kt sni je aku nk berkebun... kebun lama2 penat.. mmbazir peluh jer..
awas: ini bknlah kebun aku yg sebenar...sekian
p/s: kebun =halaman umah jer... hee :P

12 BARISAN MANUSIA .. MENUJU KE AKHIRAT ( JANGAN SOMBONG UNTUK BACA DAN JANGAN KEDEKUT UNTUK BERKONGSI )

here i wanna share this note.. this note I got from note at facebook..
so, read and share it..


Barisan pertama:
Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :
"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".
Firman Allah 'Aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 Ku(yg menunjukkan kekuasaanKu),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2:
Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah S.W.T.
"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."
Rasulullah S.A.W. bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3:
Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking
"mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.
Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4:
Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut
"Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5:
Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar
"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6:
Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7:
Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Mereka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8:
Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. Mereka adalah orang yg melakukan zina.
Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda Rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".

Barisan ke-9:
Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10:
Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. Mereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11:
Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.
Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.

Barisan ke-12:
Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.
Datang suara dari sisi Allah S.W.T. yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.
Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.
Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"


BACALAH YASSIN

RASULULLAH S.A.W. telah bersabda yang bermaksud:
"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:
1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah S.A.W bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah S.A.W lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah S.A.W bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.

Sesiapa yang menerima mesej ini tolong forwardkan kepada teman seagama yang lain.

Untuk renungan semua,

Siapakah orang yang sibuk ?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s
Siapakah orang yang manis senyumannya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.
Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.
Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.
Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.
Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.
Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.
Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.
Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT ?
Orang yg kedekut ialah org yg membiar ilmu ini dan tidak berkongsi pada orang lain.

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia lain...

Thursday, November 25, 2010

resepi baru.. dari ky

yow.. salam.. wasuppp2...
ting tang* ting tang* bunyi senduk kne ketuk..
hari ni aku ade resepi baru 
yela boring2 ni kan nak jgak wat ssuatu yg baru.. haha
bnde nih biasa aku buat tp xtaw bg mak2 yg berdara  berada kt rumah tu kan.. hee..
ok hari ni aku nk buat SUSU POPCORN,,
haha mesty korang xpena rase an..
bunyi mcm pelik ann.. tp blom cube blom taw.. dah rase pasti maw... haha
 so, here..the ingredient that you need..
anda yg kt rumah tu klau boleh salin ye bnde2 nih..
penting ni klau org tnye xtaw buat malu je jadi anak melayu..
*1st pecahkan tabung ayam utk keluarkan duit ( xbnyak mane pon about 5,6 hinggit jer)..
*2nd pegi beli any kind of susu yg korang suke.. susu baby ke susu anlene utk org tua tu ke xkesah lah..
*then pergi jolok sarang lebah utk amek madu dye.. klau xberani pegi je beli madu kt kedai..
tp kos resepi ni akan naek lah.. kne pecah kan lagi tabung ayam tuh..
*next korang bancuh susu mahal korang tuh dlm air yg bersuhu neraka... haha bersuhu kuman mati dah cukup..
*lastly korang campur kan madu yg korang dah jolok2 td ke dalam susu..
cube korang amek bau nye.. ade bau popcorn x???
klau boleh share2 la resepi kt mmber2 laen... sharing is caring annn...
ok guys selamat mncuba
[haha..***wink2 ni la jadi nye klau aku dah boring thap maksima]



Wednesday, November 24, 2010

for the rest of my life

salam..
msty korang pena dgr lagu ni kan..
pegi mane2 je asyik la dgr lagu ni.. mmg fames lah..
smpai aku men boling kt IOI mall pon dgr lagu ni.. haha mcm xkne tmpat plak kan..
dari stesen ktm smpai la kt umah cik jah... bekumandang je lagu nih...
lau dah lagu fames apetah lagi singer dye kan..
so here, a bit info about maher zain
*rakyat Sweden berkerunan Lubnan
*berpindah ke Sweden ketika berumur 8 tahun
*menetap dan bersekolah di sana
* melanjutkan pengajian ijazah dlm bidang kejuruteraan aeronautik
*berpindah ke New York utk belajar muzik
*beralih arah kpd muzik yg menggambarkan identiti sbg org muslim
*menandatangani kontrak dgn awekening records yg berpangkalan di United Kingdom
*kemudian lahirlah album "thank you Allah" dan terus menduduki tangga pertama dlm carta
Amazon's World Music..
antara lagu yg top ialah insyaAllah, open your eyes, thank you Allah, Always be there..
and hold my hand..
sebenarnya lagu MZ nih bnyak lagi tp ni je yg aku ingat.. heee
so, post ni aku nk fokus kt lagu for the rest of my life...
lagu yg penOh makna... hayati baek2 k..


Tuesday, November 23, 2010

puchong bkn pOcong


 salam..
dah bpe hari aku xon9,, rindu lappy aku.. huhu~
aku xon9 sbb aku kne pegi umah sepupu aku dkt puchong.
time tu plak umah dye wat renovation sO, tv xleh tgk & intrnet plak lmbab mcm siput v*v*..
klau org len dok sane msty bosan an.. my worldview about this situation, i can't live here.. 
pada mula nya aku dtg utk bberapa jam je.. sbb sepupu aku tu ajak mkn umah dyeorg..
so, family aku pon dtg la kt sane.. dok sane dlm 2,3 jam pastu balek..
TAPI.... sepupu aku ajak stay sane la plak.. perghhh...
aku pon ok jer,, aku stay kt sane dgn adek aku n aiman (anak spupu aku..)
emm,, bile lepas maghrib je kiteorg pon mnghilang lah ape lagi..
abg ngah bwk kiteorg g IOI mall, jlan2 kt sane..
kiteorg men boling, men game yg token2 tuh..pastu pegi JJ.
best gak la jalan2 kt sane.. enjoy2 kt sane smpai pkol 2,3 pagi.. haha
smpai pkol 11 lbih ar pastu balek..
bile dah balek je, aktiviti kiteorg bkn tido tapi aktiviti masak memasak bersama chef tuu...... kang masak.. hahah...xde lah kiteorg wat bakar2 ayam,, umppp.. sodap beb..
mkn ayam sambil dgr lagu yg dyeorg pasang mcm nk g disko.. hahaha.. dentum2 bunyi nye.. 
tp mmg gempak lah... best sgt xrase boring pon walaupon xdpt tgk TV...
lpas mkn aktiviti seterusnya... ZZzzzzZZZzzzZZZzzzZZzzzZZzzzZz
keesokan harinya, kiteorg lepak kt pondok smbil maen2 dgn arnab... aka mr. rabbit
rabbit nye seekor je tp jiran umah dye lg bnyak bela binatang nih..
bkn rabbit je.. burung, ayam, n chipmunk.. hahaha tupai la tuh..
aktiviti hari trakhir nih sgt padat,,, dye ajar aku maen guli.. perghh..
1st aku maen guli mase umur 10 tahun, tu pon maen saje2 xtaw rule mcm mane..xpaham..(bengong2 je)
tp kali nih dyeOrg paksa aku maen jgak.. so, aku pon maen lah..
hahaha... Power xpower la aku maen kan.. attact bnyak kali xkne2 jgak..
aku maen jd bahan gelak je.. tp aku kagum sgt2 dgn bdak kecik yg maen skali dgn aku
dye kalah kan aku plak.. hahaha aku kagum sbb dye dibesarkan dgn game2 tradisional nih..
bagos2.. aku plak baru la nk blajar maen game2 nih..
ptg melabuhkan tirai,, aku pon dihantar balek ke umah tercinta aku..
rumah ku syurga ku.. time ni lah baru nk sayang kan umah..
bagi aku sume kesukaran tu aku kne blajar..
aku kne tahu mcm mane org dulu2 hidup tanpa Tv & internet,.,
xde game dlm alam maya mcm CS, CW, NFS tp game guli2...
ok la. totally enjoy and i want more n more,, haha
aku dpt isi mase cuti aku dgn merantau tmpat org drpd dok umah je.. bosan gyler..
k la aku rase penat gyle sbb baru balek dri puchong bkn pocong..
~salam~


Saturday, November 20, 2010

I love cats part 2

~salam~
ni aku nk smbong cite pasal event yg aku join ari tuh
bile aku cite kt mmber2 aku pasal event nih sume jeles..
akak aku pon jeles ngan aku, law bole dye pon nk join jgak..
hahaha.. xper la next time k..
next year ade lg..
ok now, i wanna story about the 2nd day in the event
hri kedua atau pon hari last aku kt sane..
perghh dgr mcm sedih je bile ckp hari last..tp tu la hakikat nyer..
oppss.. i forgot to introduce to you all about my judges
here my judges, Pamella.. nama pnjang nya aku xtaw la.. dan dye berasal dri oversea..nama ngara dye pon aku lupe sbb pelik2 nama nya..hehe.. (jgn mara ha)
mcm biase bkn cats je tension bile dah lame2 kt sni
manusia pon bleh tension taw..
especially aunty nih hah.. aunty Pamella ni..
aku ngan akak farah sabar je ngan perangai dye..
tp everything is Ok.. dye lau ade masalah pon dye akan smoke n senyum je bile dah habes smoke..
haha.. smoker rupenye dye nih kan..
emm biase la lau dah tension nk wat cam ne.. tu la solution dye.. ( itu bg dye la, yg laen jgn ikot k)
dye ni baek sbenarnye, lg2 mase nk bg award for the best cats..
hehe dye introducing aku kt org ramai yg ade kt situ.. hehe tersipu malu aku..( shy2 cats) ahakz..
and she thanked me coz help her role during the event happen.
perghh aku rase ape yg aku buat spanjang 2 hari tu dihargai sgt2.
yela omputeh ni biase nye akan appreciate sape2 je yg tlg dye.
emmm.. ni ade citer sdih sket,, mase tgh judging ade kucing ni mirip kucing aku (yuyu) tp dye dah xde means dah mati la... kucing tu plak dpt 2nd place for the best cats.. huh~
klau la yuyu hidup lg maybe bleh mng gak mcm kucing nih..
aku cube cover aku nye feeling.. sbb bile pndang je mata kucing nih aku akan tringat sgt2 kt yuyu
~aku rindu yuyu~  tp tibe2... satu kjadian luar biase berlaku..
hehe.. owner kucing nih sruh aku pegang kucing dye tok bergambar...
hah?? aku trkejut berOk la kan.. tp dlm hati aku, bersyukur gyler.. Allah Maha mngetahui ape hamba nya inginkan.. thanks to Allah..
bile dah habes je sesi judging aku, orked n apiz bergambar dgn kucing yg ade..
perghh best gyle event nih, even aku penat tp aku dpt ape yg aku xsangka2 sbelom nih.
sbelom aku balek aku cium kucing nih spuas-puas nye.. huh~
kucing ni plak diam je seolah2 mcm dah ngam dgn aku..
mase balek plak uncle azmi n mama apiz blanje kiteorg mkn 1901 and nando's 
syukur sgt.. tq uncle azmi, mama apiz n apiz sndri..
this food for friendship.. enjoy it ok~
special to my blog followers
~the end~

kucing meow2... I lOve cats part 1

11,nov aku ade final exam paper MGT 162
ptg tu je aku trus brtolak balek ke rumah..
perghh cepat x?? semata2 nk pergi event tok kucing yg berlangsung pd 13 & 14 nov..
malaysia cats fancier association and the international cats association.
aku pegi bkn saje2 tp kne jd clerk assistance & steward tok kucing2 nih..
sbb kan semangat aku nk jmpe dgn meow2 nih..
lpas subuh aku trus grak dri umah...
smpai je kl sntral, uncle azmi amek aku ngan orked kt sne trus ke tropicana city mall @ damansara..
orked tuh mmber aku yg join event nih..
apiz plak yg invite aku tok join cat show nih...
aku kne layan meow2 tuh selama 2 hari..
perghh.. penat brO.. yela mule2 mood kucing tuh ok jer..
tp bile dah lame2 kt situ mcm2 ragam kucing tuh..
ade yg ggit org la.. yg nk melabur lah..

ishh...
1st day kt sane penat gyler sbb aku balek pkol 12 tgh mlm..
even pkol 6 dah habes tp aku kne stay wat preparation utk esok plak..
mmg busy lah.. orked plak ngadu kt aku yg dye penat gyler xtahan nk tido,,
dye kate 1st thing dye nk wat bile smpai hotel nnty dye nk lanyak katil dlu..
hahaha... cyan dye,,, aku tgk muke dye pon dah hilang keayuan dye..
hahah.. ayu ke??? bOleh la.. (oked jgn mara ha.,, gurau je)
tp bile sume krje dah habes kiteorg bkn balek hotel dlu tp..
uncle azmi blanje mkn nasi beriani dkt seri hartamas..ummmpp.. sodap nye bleh tahan lah..
kenyang gak perut aku.. syukur
kt sane aku xbnyak sgt blanje sbb uncle azmi n mama apiz yg support kiteorg kt sane..
thanks to them..
dah habes mkn baru la uncle bwk kiteorg g balek hotel..
huh~ naseb aku kne tido sowang2 kt bilik tuh.. argghh..
agak seram.. hahah~ yela aku xpena tido sorang2..
n this is my 1st time brO.. (today in history).. hahah
aku tido berteman kan tV yg tgh on dan aku xkan tutup smpai aku kluar dri bilik tuh.. hahaha
aku bkn penakot tp amek langkah berhati2 yer..
k la aku akan smbong perjalanan meow2 nih dlm I love cats part 2..
truskan follow aku yer..
to be continue...

in this pic: kak farah, aku n apis..

beraya lagi..

dlm setahun umat islam beraya 2 kali..
1st raya aidilfitri, 2nd raya aidildha or raya haji
tp lau org smbut raya lebih2 tu.. xtaw la aku raya ape dye org smbut..haha..
kali ni raya meriah sket berbanding raya puase ari tuh..
sbb 1 family dpt kmpol same2 kt umah aku nih..
raye lpas abg aku xde dye raya kt umah belah isteri dye..
so, kali ni kt umah aku lak.. yeah!!
umah aku meriah dgn teriakan suara ank buah aku ( adam ) bru 3 tahun...
mmg bising la umah aku ni..
melayan dye lagi. huh~ penat gak la..
gyle2 perangai dye.. bdak2 la kate kan..
dye ni asyik nk melekat dgn ayah dye je..
smpai kan ayah dye nk g smbhyg raya kt surau pon nk fOllow..
aishhh... nangis2 nk ikot.
last2 pjok dye baru ok..
tp mmg best la men2 ngan dye...
yela org xde adek kecik lg an..
lagi2 ank 2nd last adek pon 3 tahun beza.. xjaoh mane pon..
dpt la jgak men ngan bdak2 nih.. geram tol aku. ishh...
Adam nih petah brckp.. nmpak gaya da besa nnty bleh jd bdak pndai..
hahaha... aku plak yg suke kan... yela aku ni bkn pndai pon..
aku xnak dye jd mcm aku ni xpndai sgt kan.. aku akan doakan dye berjaya dlm hidup..
aminnn...
ok ni ade sket cebisan pics aku ngan adam tgk lah..
p/s: adam ni pelat 's'.. so, bayangkan la dye sebut 's' mcm 'n'..
hahaha.. pelik aku...

3 idiot

3idiot...
cite ni dah lame ditayangkan
aku tulis nih bkn nk kutuk2 cite nih,,
ramai mmber aku ckp cite nih best..
mule2 mmber aku  ijat (bkn nama sbenar) sruh aku tgk cite nih..
pastu aku wat xlayan je haha... bkn aku xnak tp time tu busy kot.. xde mase nk tgk..
then bile orked( bkn nama btOl ) sruh aku tgk cite nih... dye cite kt aku sinopsis cite nih.. best sgt2..
gaya dye brcerita dgn aku brsungguh2 dye myakinkan kt aku yg cite ni best..
so, aku pon tgk gak lah.. yela klau cite hindustan tu fkir 2,3 kali nk tgk an..
mne tak nyer.. cite skali ngan tarian bagai.. nyanyi2 lagi,, haha..
bile aku tgk cite nih..
pergghhh
klau ade 5star aku bg 6,7 star tok cite nih..
best gyler beb..
so, aku saran kan ssape yg x tgk lagy cite nih 
try la tgk... sumpah cite nih best aku xtipu...
cite nih pasal 3 sahabat yg gyler2 perangai dye mase kt kolej..
tp gyler2 pon akhir nya dyeOrg berjaya dlm hidup..
sbb ape??
sbb dyeOrg hidup brdasarkan prinsip..
ade cite2 & keinginan 
hah dah2... ckup aku cite smpai sni je.. yg len lau korang nk taw cam ne cite dye..
tgk sndri ye...
sekian.. time kaceh..
all is well

Tuesday, November 16, 2010

cObaan...huh~~~

sume org ade problem kan..
tp problem tuh lau cite kt org len akan mngurangkan sket tension, btOl x..
tp bile kite cite org tu xkan pham 100% ape yg kte rase sebenarnye,,
aku sbenarnye xtaw nk tulis ape dah...
sbb sejak 2mnjak 3 mnjak 4mnjak nih,,
mcm2 dugaan dtg..
lpas satu, satu dtg..
dan mkin lama, makin besar dugaan tuh..
aku sbnar nye xsuke cite hal peribadi aku kt org len..
lau ade masalah aku akan cube settle kan sndiri.. semampu yg boleh..
masalah kt kampus...( bkn masalah tatatertib la)
paling aku xthan masalah ni dtg time yg sgt trdesak,
time aku nk exam dtg la msalah nih..
aku xsalah kan ssape
I'll try to be myself.. settle kan msalah sndri..
kdang2 mmber pon ade tlg gak..
time2 cam ni mmber amat pnting tok bg semangat..
nseb bek aku ade mmber yg sgt2 baek..
u raise me up brO..tq..
bile dah sttle msalah kt kampus,,
dtg plak yg baru,,
emm.. yg nih aku xnak cite
sbb sdih sgt2..
it's about my mom.. 
i hope she'll be strong & strong women to undergo her life journey..
i love u IBU..<3

so tired

15 nov,, hari yg penat tok aku lpas join cat show event, MCFA TICA..
aku dari nilai balek la umah aku kt bbst nek bas,,
nilai ke bbst xjauh la dlm 20minit dah smpai..
bile dah penat tu for sure aku tido an,,
xtrfikir lak nk tido lame..
sbb mind set tuh nk tido kejap jer..
mule tido seminit dua..
pastu bgn balek.. tgk kt luar,,, oh blom smpai lg..
then sleep must be continue.. so, aku pon smbong tido..
tido pnye tido perghh lena beb...
tp bile bgn jer,,
ohhhoohoi.. mak ai.. aku dah trlajak daaaa...
trlajak smpai ke airport tuh..
haha naseb bek umah aku ngan airport xjaOh..
emm ape agy.,,, aku pon trun kt sane..
smpai sane aku cpt2 g tandas... hahah
da xtahan la bro... nk trkeluar plak..
smentara tggu bas aku g mkn waffle kt kdai bwh airport tuh,
haha
bile fikir balek klakar plak incident nih...
xper2 bnde tuh sume bahan tok digelak & diingat smpai bile2...
hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...